IT ja BI

IT ja BI

Business Intelligence (BI) ja tietotekniikka (IT) kulkevat käytännössä, järjestelmällisesti ja periaatteessa käsi kädessä.

Liiketoimintaa, eli hallintoa, johtamista, markkinointia, laskentaa jne., opiskelevat opiskelijat huomaavat, että BI ja IT ovat muuttuneet yhdeksi kokonaisuudeksi. Yksi ei tule toimeen ilman toista.

Tietotekniikan / tietojenkäsittelytieteen maailmassa rakenteet, muodot, alustat, sovellukset, laitteistot ja/tai toimittajat ovat palvelukeskeistä arkkitehtuuripohjaista ohjelmointia. Ohjelmointi on suunniteltu vastaamaan tarpeita ja/tai tarjoamaan jonkinlaista yrityspalvelua. Oli se sitten viihdettä, uutismediaa tai kyselydataa. Tietoa ja tiedon bisnestä sovelletaan. Tekniset taidot sisältävät osaamisen ja käyttötaidon, erikoisalan prosessin, käytännöt, tekniikat ja työkalut tai ohjelmisto-/laitteisto-osaamisen.

Liiketoimintaprosessien hallinta on tavoitteiden asettamista ja saavuttamista hyödyntäen perustoimintoja, jotka sisältävät ja/tai käyttävät henkilöresursseja, taloudellisia, aineellisia ja informaatioresursseja.

Metadata on huomion arvoinen termi tiedon louhinnan ammatissa. Yhteisö, johon tällä hetkellä kuulun, on Ad-Hoc, nopea ja välitön pääsy ja toimitus pyydettyihin tietoihin. Välitön pääsy dataan on elintärkeää niin yritysmaailmassa kuin nykypäivän jokapäiväisessä elämäntyylissä. “Oikea tieto oikeille ihmisille oikeaan aikaan”, on minkä tahansa liiketoiminnan ja/tai ammattitoiminnan elinehto. BI- ja IT-ammattilaiset ovat koulutettuja ja ammattitaitoisia molemmilla alustoilla. Taitoryhmien välinen skaalautuvuus täydentää toisiaan tavoitteiden saavuttamisen suunnassa.

Tämän viestin tarkoituksena on auttaa tulevien kauppatieteiden / tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden opintovalmisteluissa. Ole tietoinen kaksosesta, joka on liitetty lantioon. Opiskele ahkerasti. Imeydy kaikki tekniset ja liiketoiminnalliset sanamuodot ja tiedot. Syö, nuku ja ajattele BI:tä ja IT:tä!

Tietotekniikka (IT) ja Business Intelligence (BI), vai onko se päinvastoin?